Samenwerkingsverband track5

SAL-Track5 in Lier

Je wil voor mensen zorgen, zieke kinderen beter maken, psychiatrische patiënten bijstaan of ouderen van hun oude dag laten genieten. Na de SAL-Track5-opleiding ben je een gegradueerd verpleegkundige die in alle zorgsituaties het beste van zichzelf geeft. SAL-Track5 is dé verpleegkundeopleiding in het hoger beroepsonderwijs in de regio Lier. Onze toekomstgerichte HBO5- opleiding is uniek. Je doet er praktijkervaring op in verschillende zorginstellingen en ziekenhuizen in de regio. Zo ben jij later verzekerd van werk in de sector. De opleiding vertrekt vanuit jouw competenties. Je ontwikkelt niet alleen je kennis, maar ook je vaardigheden en attitudes. Met die combinatie leer je creatief om te gaan in het werkveld, want straks moet jij ermee aan de slag. In deze SAL-opleiding leer je van professionals die met beide voeten in de praktijk staan. Je kan rekenen op de hulp van een trajectbegeleider bij het studeren. Als het nodig is, staat het studie- en studentenbegeleidingsteam je bij. Onze 3-jarige opleidingen zijn 100% studentgericht. Je kunt dag- of avondonderwijs volgen. Dat laat je toe om werk en studie te combineren. Wie uit de Bachelor Verpleegkunde komt, kan vrijstellingen aanvragen om een traject op maat te starten. In SAL-Track 5 staat jouw toekomst op de eerste plaats. Wat je in de lessen leert, pas je meteen toe in de praktijk. De opleiding zit boordevol stage-uren. We dagen je uit om mee te draaien in ziekenhuizen, woon- en zorgcentra, revalidatie- en psychiatrische centra, dichtbij huis, of in India, Peru of Malta. Toekomstige collega’s leren je er de knepen van het vak en stomen je, onder uitstekende begeleiding, klaar voor het werkveld.

Alle verpleegopleidingen op één campus

SAL-Track5 is de enige instelling in de regio met één campus voor álle verpleegopleidingen, want we werken er samen met de collega’s van Thomas More, de hogeschool die alle Bacheloropleidingen Verpleegkunde aanbiedt. Praktijkervaring is cruciaal in onze hogere beroepsopleiding, daarom heeft de campus een modern Skillslab. In deze professionele oefenruimte leer je specifieke verpleegtechnische vaardigheden. Je kan er altijd zelfstandig of onder begeleiding komen oefenen. Zo groei je stap voor stap uit tot een professionele verpleegkundige.

Leren en leven in Lier

Je vindt onze vlot bereikbare campus in hartje Lier. Je kan er ook voor kiezen om zelfstandig op de campus te wonen. De SAL-Residentie is een eigentijds studentenhuis waar 18+’ers samen leren en leven. Bovendien is Lier een ideaal stadje om af en toe de bloemetjes buiten te zetten.